Boda-Szabó Gabriella

Már kiskorom óta érdekelt az angol nyelv és a hozzá kapcsolódó dolgok. Így nem is volt kérdéses, hogy angolt fogok tanulni az egyetemen is.

2015-ben sikeresen le is diplomáztam a Pázmány Péter Katolikus Egyetem anglisztika karán. Valamiért az emberek fejében ez egyenlő a tanári léttel.

Sokszor meg is kaptam a kérdést, hogy tanár vagyok-e? Mindig ugyanazt válaszoltam: – Kizárt, sosem leszek tanár!

Ez persze megváltozott az első kisfiam születése után. Nagyon fontos volt nekem, hogy angolt tanuljon, amilyen korán csak lehet! Így találtam rá 3 hónapos korában a Helen Doron módszerre, amit azonnal mindketten megszerettünk.

És akkor szép lassan megváltozott bennem valami; néztem a fiam tanárát, hogy milyen jókedvűen és felszabadultan tanítja a kicsiket, ahogy játszik velük. Tetszett a dolog, ezt a fajta tanárságot el tudtam képzelni magamnak.

A lehetőség kicsit még váratott magára, de fél él múlva, amikor szembejött velem, gondolkodás nélkül éltem vele.

2019 januárjától vagyok képzett Helen Doron tanár. Közben született még egy fiam, de alig 4 hónap kihagyás után már újra tanítottam.

Nagyon szeretem ezt csinálni.

Szeretem a gyerekeket, akiket tanítok. Szeretem nézni, ahogy tanulnak, ahogy rájönnek, hogy mikre képesek és ahogy örülnek, amikor valami sikerül nekik. Szeretem, hogy velük újra gyerek lehetek – néha még jobban élvezem a játékot, mint ők. 🙂